Historie van "de Fûke"


Oude situatie voor verbouwing

Op 1 mei 2016 ging Restaurant de Driesprong open in Langelille. Na een vliegende start hebben veel gasten hun weg naar Langelille weten te vinden. Met het oog op de toekomst is er voor gekozen om vanaf  april 2019 verder te gaan in "De Fûke" in Echten (frl). 

Het pand aan de Hoofdweg 24 in Echten is in 1956 gebouwd als schoolgebouw waar veel bewoners hun "ABC" hebben  geleerd. In de 70-er jaren heeft het een maatschappelijke functie voor Echten en omstreken gekregen. Door de betrokkenheid van bewoners en vrijwilligers heeft het pand al meer dan 40 jaar als Dorpshuis "De Fûke" gefungeerd.


Verbouwing 2019

Na een grondige verbouwing gaat het pand vanaf april 2019 verder als Restaurant De Fûke. Het behoud van de activiteiten van het Sociaal Cultureel Centrum is een bewuste keuze die ten goede komt van het verenigingsleven en de leefbaarheid in Echten e.o.  Een overzicht van hun activiteiten vindt u op de Facebook site van het SCC de Fûke. 

Om de beide functies voldoende ruimte te geven is er veel gebeurd.  Zo is de plek waar  jong en oud veel plezier hebben beleefd onherkenbaar veranderd.  Na een uitgebreide verbouwing spreekt het resultaat voor zich. Het is een stijlvolle en warme ambiance geworden die tot de verbeelding spreekt met een adembenemend uitzicht.  Terras

Door de ligging van het terras aan de achterkant op het zuiden, kunt u er al snel genieten van de (eerste) zomer stralen. Met royaal uitzicht op het friesche landschap is dit een fijne plek en lust voor het oog.
 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info